Ankara katlıamına ilişkin dayanışma mesajı

Solidaritätsstatement der Bundes-FAU: Ankara-Anschlag10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da „Emek, Barış ve Demokrasi“ şiyarıyla bir araya gelip sendikal bir barış yürüyüşüne katılan en az 128 insan bombalı saldırılar sonucu hayatlarını kaybetti, 200’e aşkın insan yaralandı ve birçoğunun hayatı hala tehlikede. Özgür İşçiler Federasyonu FAU, Türkiye’deki İşçi ve Barış Hareketine düzenlenen bu korkakça saldırıyı dehşetle kınıyor.

Söz konusu yürüyüş, Erdoğan-AKP rejimi sayesinde çıkmakta olan iç savaş ve sol ile Kürt muhalefetine karşı giderek artan baskılara karşı bir direniş olarak bağımsız sendikalar DİSK ile KESK ve meslek odaları TMMOB ile TTB tarafından düzenlenerek sol, demokrat ve Kürt muhalif güçlerince desteklenmişti.

Bu vahşi saldırı, Diyarbakır/Amed ve Suruç/Pirsûs’deki bombalı saldırılar ve Kürt halkına ve sol demokratik HDP’ye yönelik Kuzey Kürdistan/Güneydoğu Türkiye’de düzenlenen saldırılar ile aynı bağlamda yer alıyor. Türkiye, senelerdir dinci-milliyetçi AKP iktidarınca otoriter bir şekilde yönetilmektedir.

Tepkilerini ifade etmek amacıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 12 ve 13 Ekim tarihleri için genel grev çağrısında bulunuyor.

Enternasyonalist ve anarko-sendikalist işçiler birliği FAU bir sendika olarak bu karanlık ve zorlu saatlerde Türkiye’nin işçilerinin yanında yer alarak dayanışmasını beyan etmektedir.
Aynı zamanda tüm mağdur ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.
FAU, tüm üyelerini ve aktif oldukları çevreleri dayanışmaya çağırmaktadır.